- Kategori:
- Musikk og kultur
- Format:
- Podkast
- Lengde:
- 26 min
- Dato:
- 2. august 2015
Andre har også hørt
- august 20153 episoder
- I dagens utgave av Radiomat, snakker Pia Skevik og Andreas Viestad om tomaten! Er det et bær, en frukt eller en grønnsak? Og stemmer det at tomatplanten egentlig er giftig?TomatTomatI dagens utgave av Radiomat, snakker Pia Skevik og Andreas Viestad om tomaten! Er det et bær, en frukt eller en grønnsak? Og stemmer det at tomatplanten egentlig er giftig?26 min
- I dagens utgave av Radiomat, snakker Pia Skevik og Andreas Viestad om østers, en råvare vi mennesker har spist i over 4000 år. Hvorfor spiste steinaldermenneskene østers, og ikke minst hvordan? I tillegg får du et tips om hvordan åpne dette nydelige skjellet helt uten redskaper.ØstersØstersI dagens utgave av Radiomat, snakker Pia Skevik og Andreas Viestad om østers, en råvare vi mennesker har spist i over 4000 år. Hvorfor spiste steinaldermenneskene østers, og ikke minst hvordan? I tillegg får du et tips om hvordan åpne dette nydelige skjellet helt uten redskaper.26 min
- I dagens utgave av Radiomat, snakker Pia Skevik og Andreas Viestad om reker, denne velsmakende hemafroditten av et insekt, som ofte opptrer sammen med loff, sitron og majones.RekerRekerI dagens utgave av Radiomat, snakker Pia Skevik og Andreas Viestad om reker, denne velsmakende hemafroditten av et insekt, som ofte opptrer sammen med loff, sitron og majones.26 min
- juli 20154 episoder
- Denne uken snakker Pia Skevik og Andreas Viestad om iskrem! Spiste de iskrem for 300 år siden? Hvordan klarte de det, uten fryser? Du lærer hvordan du kan lage sorbet på stranda i en plastpose, og i tillegg får du oppskriften på en nydelig vaniljeis, laget nesten utelukkende med rå muskelkraft.IskremIskremDenne uken snakker Pia Skevik og Andreas Viestad om iskrem! Spiste de iskrem for 300 år siden? Hvordan klarte de det, uten fryser? Du lærer hvordan du kan lage sorbet på stranda i en plastpose, og i tillegg får du oppskriften på en nydelig vaniljeis, laget nesten utelukkende med rå muskelkraft.26 min
- Det finnes mange påstander om pepperet. Det sies at det var mer verdifullt enn gull, men også at det ble brukt til å maskere smaken av dårlig kjøtt. Men, det sies også å ha vært et potent sexhjelpemiddel og den største fiaskoen i karrieren til Christoffer Colombus.PepperPepperDet finnes mange påstander om pepperet. Det sies at det var mer verdifullt enn gull, men også at det ble brukt til å maskere smaken av dårlig kjøtt. Men, det sies også å ha vært et potent sexhjelpemiddel og den største fiaskoen i karrieren til Christoffer Colombus.26 min
- I denne utgaven av Radiomat, snakker Pia Skevik og Andreas Viestad om salt, som ikke bare er dødelig hvis du får i deg for mye av det, men også hvis du ikke får i deg nok!SaltSaltI denne utgaven av Radiomat, snakker Pia Skevik og Andreas Viestad om salt, som ikke bare er dødelig hvis du får i deg for mye av det, men også hvis du ikke får i deg nok!26 min
- I denne utgaven av Radiomat, snakker Pia Skevik og Andreas Viestad om smøret, og avslører hvordan smør har hatt en mye større betydning for utviklingen av den vestlige sivilisasjonen enn mange ante.SmørSmørI denne utgaven av Radiomat, snakker Pia Skevik og Andreas Viestad om smøret, og avslører hvordan smør har hatt en mye større betydning for utviklingen av den vestlige sivilisasjonen enn mange ante.26 min