- Kategori:
- Musikk og kultur
- Format:
- Podkast
- Lengde:
- 29 min
- Dato:
- 1. juli 2016
Andre har også hørt
- august 20162 episoder
- I dagens utgave av Radiomat snakker Pia Skevik og Andreas Viestad om det kanskje aller vondeste Andreas noensinne har spist, men også noe av det aller beste Pia vet! Hvordan er det mulig? Dagens ingrediens er et bær som vokser på tusenår gamle trær, og selv om vi får alle mulige gode varianter i norske butikker, så er en av de mest populære en juksevariant, hvor produsenten skifter farge men ikke smak på bæret - med lut!OlivenOlivenI dagens utgave av Radiomat snakker Pia Skevik og Andreas Viestad om det kanskje aller vondeste Andreas noensinne har spist, men også noe av det aller beste Pia vet! Hvordan er det mulig? Dagens ingrediens er et bær som vokser på tusenår gamle trær, og selv om vi får alle mulige gode varianter i norske butikker, så er en av de mest populære en juksevariant, hvor produsenten skifter farge men ikke smak på bæret - med lut!29 min
- I dagens utgave av Radiomat, snakker Pia Skevik og Andreas Viestad om en av verdens første dopingmilder. Dagens ingrediens kommer fra nord, men brukes over nesten hele verden. Den kan kurere antibiotikaresistente stafylokokker - og med den smaker maten alltid bedre.HvitløkHvitløkI dagens utgave av Radiomat, snakker Pia Skevik og Andreas Viestad om en av verdens første dopingmilder. Dagens ingrediens kommer fra nord, men brukes over nesten hele verden. Den kan kurere antibiotikaresistente stafylokokker - og med den smaker maten alltid bedre.29 min
- juli 20165 episoder
- I dagens utgave av Radiomat snakker Pia Skevik og Andreas Viestad om en ingrediens som kanskje ikke lenger er så viktig for oss her i Norge? På mange måter er vår sivilisasjon bygget opp på den, og likevel måtte det listig lureri til - for først å få europerene til å spise poteten.PotetPotetI dagens utgave av Radiomat snakker Pia Skevik og Andreas Viestad om en ingrediens som kanskje ikke lenger er så viktig for oss her i Norge? På mange måter er vår sivilisasjon bygget opp på den, og likevel måtte det listig lureri til - for først å få europerene til å spise poteten.29 min
- I dagens utgave av Radiomat, snakker Pia Skevik og Andreas Viestad om det mange ser på som en av historiens viktigste frukter. Men var det egentlig et epletre i Edens hage? Og er eplet så sunt som det sies?EpleEpleI dagens utgave av Radiomat, snakker Pia Skevik og Andreas Viestad om det mange ser på som en av historiens viktigste frukter. Men var det egentlig et epletre i Edens hage? Og er eplet så sunt som det sies?29 min
- I dagens utgave av Radiomat, snakker Pia Skevik og Andreas Viestad om en frukt som vi aldri ville kjent igjen i dag hvis vi så den i sin originale form, og likevel bruker de fleste av oss den hver eneste dag. Den har ikke bare bidratt til å skape noen av verdens mest magiske retter, den står også bak en av verdens verste kriminelle organisasjoner.SitronSitronI dagens utgave av Radiomat, snakker Pia Skevik og Andreas Viestad om en frukt som vi aldri ville kjent igjen i dag hvis vi så den i sin originale form, og likevel bruker de fleste av oss den hver eneste dag. Den har ikke bare bidratt til å skape noen av verdens mest magiske retter, den står også bak en av verdens verste kriminelle organisasjoner.29 min
- I dagens episode av Radiomat, snakker Pia Skevik og Andreas Viestad om en ting du sannsynligvis spiser hver eneste dag, selv når du prøver å unngå det! Dagens ingrediens kan være både et gress og en bete, og du vil aldri klare å smake forskjell. Dagens episode handler om en av de skumleste og beste tingene vi har i verden - nemlig sukker!SukkerSukkerI dagens episode av Radiomat, snakker Pia Skevik og Andreas Viestad om en ting du sannsynligvis spiser hver eneste dag, selv når du prøver å unngå det! Dagens ingrediens kan være både et gress og en bete, og du vil aldri klare å smake forskjell. Dagens episode handler om en av de skumleste og beste tingene vi har i verden - nemlig sukker!29 min
- I dagens utgave av Radiomat, tar Pia Skevik og Andreas Viestad for seg historien bak et av verdens beste og dyreste krydder! Den grønne belgen hverken smaker eller lukter noe spesielt før den blir speket, men da kan den bli så kompleks og tiltalende at noen mener de blir avhengige og kan få en slags rus av lukten. Og visste du, at vi kanskje ikke engang ville hatt vanilje i Europa - hadde det ikke vært for en 12 år gammel slave ved navn Edmund?VaniljeVaniljeI dagens utgave av Radiomat, tar Pia Skevik og Andreas Viestad for seg historien bak et av verdens beste og dyreste krydder! Den grønne belgen hverken smaker eller lukter noe spesielt før den blir speket, men da kan den bli så kompleks og tiltalende at noen mener de blir avhengige og kan få en slags rus av lukten. Og visste du, at vi kanskje ikke engang ville hatt vanilje i Europa - hadde det ikke vært for en 12 år gammel slave ved navn Edmund?29 min