Debatt i P2

Fra såkorn til søppel – hvorfor kaster vi så mye mat?

Fra såkorn til søppel – hvorfor kaster vi så mye mat?

Fra såkorn til søppel – hvorfor kaster vi så mye mat?

Hør episoden49 min

Del lenke

Om episodenTidspunkterDetaljerMedvirkendeAndre har også hørtEn tredjedel av all maten som produseres i verden ender opp i søpla. I Norge kastes 454 000 tonn spiselig mat hvert år. Krigen mot Ukraina, høye priser på energi, gjødsel og transport, samt sviktende avlinger på grunn av hetebølger bidrar samlet til stigende matvarepriser. Verden er på vei inn i en ny matvarekrise. Verdens matproduksjon har et høyt klimautslipp og legger beslag på knappe naturressurser som vann, land og gjødsel. Litt over halvparten av matsvinnet skjer hos matvareprodusenter, hos dagligvarebutikker, i landbruket og på restauranter, mens resten skjer hjemme hos oss forbrukere. Hvorfor går så mye mat tapt?