Radioprogram
Radioprogram
Naturens verden
Naturprogram som tar lytterne med på naturopplevelser landet rundt.- november 20134 episoder
- Kva skjer med dyra i naturen når ekstremveret sler innover landet vårt med regn og vind, slik vi har sett i det siste? Programleiar Monika Blikås får svar frå ornitolog Terje Lislevand ved Universitetsmuseet i Bergen, på tur på Fløyfjellet. På Sommarøya i Troms er det fiskeri og foredling som tidlegare har vore den viktigaste næringsvegen. Men no har eit islandsk ektepar starta med ein ny måte å lage snacks av fisk på, nemleg Kristin Hafsteinsdottir og Kristjon Bergmundsson.24. november 201324. november 2013Kva skjer med dyra i naturen når ekstremveret sler innover landet vårt med regn og vind, slik vi har sett i det siste? Programleiar Monika Blikås får svar frå ornitolog Terje Lislevand ved Universitetsmuseet i Bergen, på tur på Fløyfjellet. På Sommarøya i Troms er det fiskeri og foredling som tidlegare har vore den viktigaste næringsvegen. Men no har eit islandsk ektepar starta med ein ny måte å lage snacks av fisk på, nemleg Kristin Hafsteinsdottir og Kristjon Bergmundsson.57 min
- Det er høytid for lutefisk. Vi ser nærmere på hvordan denne særnorske delikatessen blir til. Og vi besøker en gård med lang og adelig historie17. november 201317. november 2013Det er høytid for lutefisk. Vi ser nærmere på hvordan denne særnorske delikatessen blir til. Og vi besøker en gård med lang og adelig historie57 min
- Vi smakar på eksotiske grønsaker og spennande nyttevekstar i den botaniske hagen til Universitetet i Bergen. Her finst matvarer frå vikingtida og frå ulike verdsdelar, og ein av dei skal kunne redde verda frå svolt! Vi ser også på det populære, norske fenomenet mikrobryggeri på Hvaler i Østfold.10. november 201310. november 2013Vi smakar på eksotiske grønsaker og spennande nyttevekstar i den botaniske hagen til Universitetet i Bergen. Her finst matvarer frå vikingtida og frå ulike verdsdelar, og ein av dei skal kunne redde verda frå svolt! Vi ser også på det populære, norske fenomenet mikrobryggeri på Hvaler i Østfold.57 min
- Mens mange gir opp landbruk, er det noen unge mennesker som satser millioner av kroner på ei næring de mener har ei fremtid. Og vi drar til skogs for å lete etter kjuker og spretthaler i dagens sending3. november 20133. november 2013Mens mange gir opp landbruk, er det noen unge mennesker som satser millioner av kroner på ei næring de mener har ei fremtid. Og vi drar til skogs for å lete etter kjuker og spretthaler i dagens sending57 min