Radioprogram
Radioprogram
Naturens verden
Naturprogram som tar lytterne med på naturopplevelser landet rundt.- januar 20183 episoder
- Hamar naturskole vil at barn og unge får mykje meir tid i naturen til å oppleve, oppdage og bli glad i naturen og miljøet vårt. Dei lærer opp fylkets elevar i kunsten å sortere søppel og matavfall, for å spare jordas ressursar. Borna lærer også om fuglar og dyr i skogen, fisk og algar i Mjøsa, klimaendringar og skoghogst, for å nemne noko. Aurora Borealis: Når solvindar treff jorda får vi nord- og sørlys, og elektriske apparat og kompass kan bli forstyrra. Dagens art er kveite.28. januar 201828. januar 2018Hamar naturskole vil at barn og unge får mykje meir tid i naturen til å oppleve, oppdage og bli glad i naturen og miljøet vårt. Dei lærer opp fylkets elevar i kunsten å sortere søppel og matavfall, for å spare jordas ressursar. Borna lærer også om fuglar og dyr i skogen, fisk og algar i Mjøsa, klimaendringar og skoghogst, for å nemne noko. Aurora Borealis: Når solvindar treff jorda får vi nord- og sørlys, og elektriske apparat og kompass kan bli forstyrra. Dagens art er kveite.53 min
- Grøndalen gård i Akershus har dyrevelferd i høgsetet, og lagar eige meieriprodukt, Nyr, som dei sel både til kokkar og private. No kan bønder og lokalmatprodusentar også selje varene sine direkte til forbrukarar gjennom lokale Reko-ringar på Facebook. Oslo-kokkar har kome til Grøndalen gård for å mjølke og smake seg fram til stjernekua i fjøset, det har gitt restaurantsuksess. Det er rekordmange elgpåkøyrslar. No vandrar dyra frå kysten for å finne mat i innlandet, og på turen må mange vegar kryssast. Dagens art er St. Petersfisk, som også blir kalla kylling.21. januar 201821. januar 2018Grøndalen gård i Akershus har dyrevelferd i høgsetet, og lagar eige meieriprodukt, Nyr, som dei sel både til kokkar og private. No kan bønder og lokalmatprodusentar også selje varene sine direkte til forbrukarar gjennom lokale Reko-ringar på Facebook. Oslo-kokkar har kome til Grøndalen gård for å mjølke og smake seg fram til stjernekua i fjøset, det har gitt restaurantsuksess. Det er rekordmange elgpåkøyrslar. No vandrar dyra frå kysten for å finne mat i innlandet, og på turen må mange vegar kryssast. Dagens art er St. Petersfisk, som også blir kalla kylling.53 min
- På ein tradisjonsrik gard i Lindås tek ein ung familie vare på både gamle steinhus, dyra i fjøset og gamle mattradisjonar. I kjellaren på steinlåven bur ein roleg gjeng spelsauer fram til vårens lembing, der får dei god mat, frisering og kos. På Ikeland gard blir pølser av sau og hjort laga på gamlemåten, nytt røykeri er satt opp og produksjonen blir utvida. Stamfuglane flyg sørover for å hjelpe trekkfuglane hit frå krig og svolt. Alt framført på gitar av Frode Alnæs. Dagens art er sild.7. januar 20187. januar 2018På ein tradisjonsrik gard i Lindås tek ein ung familie vare på både gamle steinhus, dyra i fjøset og gamle mattradisjonar. I kjellaren på steinlåven bur ein roleg gjeng spelsauer fram til vårens lembing, der får dei god mat, frisering og kos. På Ikeland gard blir pølser av sau og hjort laga på gamlemåten, nytt røykeri er satt opp og produksjonen blir utvida. Stamfuglane flyg sørover for å hjelpe trekkfuglane hit frå krig og svolt. Alt framført på gitar av Frode Alnæs. Dagens art er sild.53 min