Radioprogram
Radioprogram
Naturens verden
Naturprogram som tar lytterne med på naturopplevelser landet rundt.- juni 20152 episoder
- Vi haustar råvarer frå naturen til saft og syltetøy, pesto og drammar. Først ut er løvetann og bjørkeblad. I skogen finn vi også lysegrøne granskot, frisk ramslauk og brennesle. Dette blir til sirup, krydder og pesto. Lysegrøne, nesten kvite hasselnøtter må haustast før skalet blir hardt, men den knallrosa geitramsen kan haustast når som helst, og sikrar sommarsmaken utover vinteren. Våren har vore sur og kald, men likevel er det full fart og god honningproduksjon i biekubene på Bergem i Tingvoll. På Sunnmøre møter vi dagens art, som er havsula. Frå fuglefjellet stupar einebarnet havsuleungen ut i havet, større enn foreldra. Før var han matauk men no er han freda.14. juni 201514. juni 2015Vi haustar råvarer frå naturen til saft og syltetøy, pesto og drammar. Først ut er løvetann og bjørkeblad. I skogen finn vi også lysegrøne granskot, frisk ramslauk og brennesle. Dette blir til sirup, krydder og pesto. Lysegrøne, nesten kvite hasselnøtter må haustast før skalet blir hardt, men den knallrosa geitramsen kan haustast når som helst, og sikrar sommarsmaken utover vinteren. Våren har vore sur og kald, men likevel er det full fart og god honningproduksjon i biekubene på Bergem i Tingvoll. På Sunnmøre møter vi dagens art, som er havsula. Frå fuglefjellet stupar einebarnet havsuleungen ut i havet, større enn foreldra. Før var han matauk men no er han freda.57 min
- Vi lagar rykande fersk mat i fjæra, av alt det gode som fjæra og sjøen har å by på. Først på menyen står strandsneglar og strandkrabbesupe, deretter blir det blåskjel og havsalat, før vi rundar av med berggylte og fjærekraft. To av karane bak boka «Sjømat fra fjæra» er dagens kokkar: forskar Arne Duinker og kokk Fredrik Hall. På Svinviks Arboret ved Todalsfjorden blømer 350 ulike sortar rhododendron og 250 forskjellige bartre. Dagens art er knappenålslaven, som står tett i tett som skjeggstubb på gamalskog og laftahus. Den veks ikkje der det er sterk forureining. Sigrid Moldestad framfører sangen "Haustkveld ved havet".7. juni 20157. juni 2015Vi lagar rykande fersk mat i fjæra, av alt det gode som fjæra og sjøen har å by på. Først på menyen står strandsneglar og strandkrabbesupe, deretter blir det blåskjel og havsalat, før vi rundar av med berggylte og fjærekraft. To av karane bak boka «Sjømat fra fjæra» er dagens kokkar: forskar Arne Duinker og kokk Fredrik Hall. På Svinviks Arboret ved Todalsfjorden blømer 350 ulike sortar rhododendron og 250 forskjellige bartre. Dagens art er knappenålslaven, som står tett i tett som skjeggstubb på gamalskog og laftahus. Den veks ikkje der det er sterk forureining. Sigrid Moldestad framfører sangen "Haustkveld ved havet".57 min