Naturens verden

14. juni 2015

14. juni 2015

14. juni 2015

Hør episoden57 min

Del lenke

Om episodenTidspunkterDetaljerMedvirkendeAndre har også hørtVi haustar råvarer frå naturen til saft og syltetøy, pesto og drammar. Først ut er løvetann og bjørkeblad. I skogen finn vi også lysegrøne granskot, frisk ramslauk og brennesle. Dette blir til sirup, krydder og pesto. Lysegrøne, nesten kvite hasselnøtter må haustast før skalet blir hardt, men den knallrosa geitramsen kan haustast når som helst, og sikrar sommarsmaken utover vinteren. Våren har vore sur og kald, men likevel er det full fart og god honningproduksjon i biekubene på Bergem i Tingvoll. På Sunnmøre møter vi dagens art, som er havsula. Frå fuglefjellet stupar einebarnet havsuleungen ut i havet, større enn foreldra. Før var han matauk men no er han freda.