Naturens verden

29. mars 2015

29. mars 2015

29. mars 2015

Hør episoden57 min

Del lenke

Om episodenTidspunkterDetaljerMedvirkendeAndre har også hørtJordskokk kan haustast heile vinteren, også med spett om det må til! Den knudrete, potetliknande rotgrønsaken er saftig med nøtteaktig smak, kalorifattig og god for tarmen. Det viser forsking som Bioforsk øst Landvik i Grimstad har gjort. Dersom gulrøtene blir stressa etter opptak, reagerer dei med å bli bitre på smak, vi lærer korleis vi unngår det. Vi høyrer også om økologisk dyrking, og at svinn i grønsakindustrien kan brukast til grønsaksmoothie. Kirsten Winge i Hedmark har laga mange matbøker om elg, men vann sølv i kokebok-VM med ei bok om bær. Dagens art er galleveps. Gallevepsen lagar og fødast i klinkekuleliknande vorter på t.d. eikeblad, og gallen i vorta vart bruka som blekk i gamle dagar.